Risskov Slagteren
Ellebjergvej 2
8240 Risskov
Tlf.: 86176638

Frilands Fjerkræ

DYREVELFÆRD KAN SMAGES
Det har givet stor succes og efterspørgsel hos Gråsten Fjerkræ, at dyrene slagtes på gården. 
Vi har mere dyrevelfærd, og det giver mere kvalitet og smag i vores dyr.

DET GODE LIV
Alle vores ænder og gæs nyder det frie liv på grønne marker. De har over 300.000 m2 at boltre sig på. Dette gør også, at næb og klo trimning slet ikke kommer på tale hos os. Ikke medmindre dyrlægen pålægger det af dyrevelfærdsmæssige årsager.
Dyrene lever dobbelt så lang tid som normalt. På den måde, når den gode smag at sætte sig.

INGEN TRANSPORT – INGEN STRESS
Med hensyn til dyretransport er vi meget miljøbeviste – vi har simpelthen INGEN transport. Dermed undgår vi at stresse dyrene, hvilket kan give en dårlig smag i kødet.
Vores ”hyrde” henter simpelthen dyrene hjem fra markerne om aftenen, når de skal slagtes. Et fantastisk syn med de rappende ænder og pibende gæs, der roligt følger den fløjtende hyrde til slagteriet.

TØRSLAGTNING GIVER GOD KØDKVALITET
Dyrene håndslagtes og er derved igennem kontrollerende menneskehænder. Og så tørslagter vi. Det vil sige, at der ikke anvendes vand til at slagte med. Derved opnås en længer holdbarhed og risikoen for at sprede eventuelle bakterier via vand undgås. Kødet optager ingen vand og stegesvindet er derfor betydeligt lavere end ellers.
Efter slagtning luftkøles og modnes fjerkræet i kølerum, dette intensivere den gode smag.

BESKYTTELSE AF MENNESKER OG DYR
Alt fodring og vanding foregår under beskyttelse, så indtrængen af vilde fugle forhindres. På den måde undgår dyr og mennesker at blive smittet af f.eks. fugleinfluenza.
Gården er desuden lukket for besøgende.

 

GRÅSTEN GOURMET AND - MEST REELT KØD
Der er kun et stegesvind på ca. 5%. Til sammenligning svinder en Pekingand ca. 35%. Ingen andre ænder giver så meget færdigstegt kød som Gourmet Anden.

TØRSLAGTET
Vi tørslagater og luftkøler. Det giver længere holdbarhed, færre bakterier og intensivere smagen.

GRÅSTEN FRILANDS GÆS
Vores gæs er opvokset efter samme velfærdsparametre som vores ænder. De går på store grønne marker, med masser af plads.
Når de skal slagtes ca. 22 uger gamle, følger gæssene selv efter en ”hyrde” til slagteriet.

KVALITET
Det er af racen Emden, som er en af de største. Hver lille flok bliver dyrlægekontrolleret. Gæssene tørslagtes og luftkøles, hvilket giver en bedre kvalitet.

GRÅSTEN FRILANDS KALKUN - MAGERT OG LYST KØD
Kalkunerne er af den langsomt voksende race bronzekalkun. De slagtes, når de er ca. 20 uger gamle.
Kalkuner kan blive meget store, men deres vægt afhænger af vejre.

Dette website anvender cookies. Læs mere om vores brug af cookies.

OK