Risskov Slagteren
Ellebjergvej 2
8240 Risskov
Tlf.: 86176638

De glade kyllinger

Især vores helt specielle kyllinger kommer fra Hopballe Mølle - og vi deler gerne ud af vores viden om kyllingernes opvækst og trivsel.

Facts om Hopballekyllingerne:

De daggamle kyllinger kommer fra et lille rugeri i Ravnstrup ved Viborg. Der er tale om en speciel race (La Bell), som stammer fra Frankrig. Grunden til at denne race er valgt er, at kyllingerne her vokser langsommere end den race, der benyttes i den traditionelle kyllingeproduktion. Vi lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. Det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med at kyllingerne tager på i vægt – mange af vores kyllinger er faktisk også rigtig gode til at flyve!

Vi fodrer kyllingerne med vores helt egen foderblanding, som er udviklet specielt til vores kyllinger. Foderet indeholder minimum 52 % majs. For at undgå GMO majs køber vi sydeuropæisk majs. I modsætning til foderet der anvendes til den konventionelle kylling, som bliver markedsført og solgt under mange forskellige brands og navne i Danmark, er der ikke coxiostat (antibiotika) i Hopballekyllingernes foder.

En Hopballekylling har 4 – 5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler, og kødet får dermed mere struktur.

Om aftenen går vi en runde og siger godnat og slukker lyset – det bliver først tændt næste morgen ved morgenfodringen!

Efter 65 - 90 dage (afhængigt af hvilken størrelse kyllinger vi sælger!) bliver Hopballekyllingerne skånsomt håndindfanget.

Hopballekyllingerne bliver slagtet på et lille nystartet fjerkræslagteri i Døstrup ved Skærbæk i Sønderjylland. Her bliver de altid kontrolleret og godkendt af dyrlæger. Hele slagteprocessen foregår manuelt – det vil sige, at fjerkræets velfærd er i højsædet så længe de er i live, og derefter sikrer håndarbejdet at udskæringerne får en god kvalitet. Vores kyllingerne er ikke Halalslagtede.

De færdigpakkede varer kommer alle retur til Hopballe Mølle, hvor vi sælger kyllingerne til gode restauranter og kvalitetsbevidste forbrugere.

Vi vægter bæredygtighed højt. Den strøm vi bruger, får vi fra den gamle turbine, som drives af vand fra mølledammen og varmen kommer fra træerne i vores egen skov. Vores kyllinger er derfor tæt på at være CO2 neutrale.

Vil du vide mere www.hopballe.dk

Dette website anvender cookies. Læs mere om vores brug af cookies.

OK